Patrula Albinelor

În fiecare an în București sunt ucise sute de familii de albine. Uneori prin stropirile contra insectele dăunătoare. Aceste stropiri omoară din albine, slăbesc familiile, dar nu le distrug. 

În orașe, ceea ce le distruge este frica. Frica îi face pe oameni să ia decizii iraționale, fatale pentru aceste familii de albine.

În timpul verii, familiile de albine se înmulțesc si roiesc. Practic o parte din albine părăsesc stupul și își caută o altă casă. De cele mai multe ori, în orașe, se stabilesc, în locuri improprii lor sau locuri care creează discomfort sau teamă oamenilor. Și atunci, foarte mulți oameni, din frică, actionează în mod irațional și le ucid.

Dar frica poate fi înlăturată. Prin educare și experimentare. 

Știu asta pentru că si mie mi-a fost frica. În locul unde am acum stupina, în urmă cu 10 ani, am găsit o asemenea familie de albine. De frica lor, crezând că îmi pot pune în pericol copilul, întepandu-l, am vrut să le ucid.

Eu am avut norocul unei secunde de umanitate, care m-a oprit în ultimul moment. Nu le-am mai ucis, am început să le cunosc, să le cresc și să le iubesc iar acum încerc să le protejez prin tot ceea ce fac.

Dacă eu m-am schimbat, cred că oricine se poate schimba. Mie mi-a fost de ajuns o secundă dar uneori e nevoie de mai mult timp și efort.

Și eu cu asta ma ocup.

Ajut oamenii în schimbarea lor.

Sunt Marian Stoica, acum apicultor pasionat, si pentru asta am fondat “PatrulaAlbinelor.ro”.

Salvăm albinele din București și le acordăm o nouă viață. Și o nouă șansă de a face bine oamenilor. Gazduim albinele în spații special amenajate, stupine comunitare unde, prin ateliere experențiale, împrietenim copiii și adulții cu albinele.

Dacă vrei să contribui la misiunea noastră o poți face alăturându-te nouă. Ca voluntar ne poți oferi timp și efort.
Dacă nu le ai, dar dorești să faci bine, poți dona pentru cauza noastră.